MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA TATABÁNYA Tatabánya, Esztergomi út 6.

Nevünk 2021. szeptember 1-től Pólya György Általános Iskola Esztergomi Úti Telephelye

A 2023/2024. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozást támogató, az előzetes jelentkezéshez is kapcsolódó szülői tájékoztató segédlet itt elérhető!!!:

 http://pgy.suli.hu/wp-content/uploads/2022/04/BAI_Szuloi-tajekoztato_2022.pdf?fbclid=IwAR19U8wmRhagGM3Hm4v92zzofFZJ6d5cveJ0oTtMGOSXB8SR0TcxJD_Y5f8

 

 

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés
„Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a
visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján
elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozásvisszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.
Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét isa jelentkezése során.
Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.
Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele
indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. 

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:
- Beiratkozni személyesen, csak indokolt esetben és előre egyeztetett időpontban a 34/311-800-as illetve a 06/30/245-4663-as telefonszámokon lehet.
- Amennyiben a fenti linken keresztül nem sikerült a beiratkozás, akkor azt e-mailen
(moraiskolatbanya@gmail.com) is megteheti a következő adatok megadásával:
 a beíratott gyermek neve, születési helye, ideje, anyja neve, gyermek lakcíme, gondviselő
neve, lakcíme, elérhetősége (e-mail, telefonszám), a gyermek oktatási azonosítója, óvoda
neve,
 az alapadatokon kívül a következőkre is kérem, hogy válaszoljanak: napközit
igényelnek-e, etika-vagy hitoktatást (kötelező választani) kér gyermekének
(hitoktatásnál, kérem jelölje azt is, hogy pl.: római katolikus, református, stb.), valamint
nyilatkozzon arról is, hogy heti 5 órában gyermeke német nemzetiségi nyelvet tanuljon.
A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezés az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.
A beiratkozási eljárás során Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.
A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében.
Természetesen iskolánk fenntartója, a Tatabányai Tankerületi Központ (tel: 06/34-795-272; email cím:
tatabanya@kk.gov.hu) is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online
vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 
 

 Az iskola beiskolázási körzete

xbeiskolazasi_korzetek.jpg

ÚJ LEHETŐSÉG A BEIRATKOZÁSNÁL!
Online regisztrációs felület: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Előzetes regisztráció keretében a fenti weboldalon beküldheti a Szülő a gyermek adatait az általános iskolába, amely eredményeképpen jelentősen csökken az ügyintézés ideje. 
A beiratkozás napján a megjelenés kötelező, ekkor történik meg a hivatalos okmányon lévő adatok ellenőrzése, és a kötelező dokumentumok benyújtása.

A beiratkozás napján az általános iskolában bemutatandó dokumentumok:
 A gyermek nevére kiállított személyi azonosító.
 A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
 Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás.
• óvodai szakvélemény;
• járási szakértői bizottság szakértői véleménye;
• sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
 Nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről.
 Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVIII. fejezete – „A szülői felügyelet gyakorlása” – előírásai az irányadók.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 233
Heti: 90
Havi: 4 281
Össz.: 718 291

Látogatottság növelés
Oldal: BEISKOLÁZÁS
MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA TATABÁNYA Tatabánya, Esztergomi út 6. - © 2008 - 2023 - morasuli.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »